Samet Akaydın: Onu inanılmaz seviyorum! ‘Baba’ diyorum

 

Süper Lig’in başarılı gruplarından Adana Demirspor’un yıldız isimlerinden biri olan Samet Akaydın, TFF’nin Tam Saha dergisine konuştu. Ligde geçen 12 haftanın tamamında da muvaffakiyet grafiği ile dikkatleri üzerine çeken Akaydın, kıymetli açıklamalarda bulundu.

Futbola vücut eğitimi öğretmeninin onu izlemesiyle başladığını söyleyen Akaydın, öğretmeninin de dayanağı ile Trabzon İdmanocağı’na giderek başlamış. İki-üç sene sonra Trabzonspor altyapısına transfer olan Samet sırasıyla Trabzon İdmanocağı, Boluspor, Sancaktepe Belediyespor, Şanlıurfaspor, Ankara Keçiören ve artık Adana Demirspor’da forma giyiyor.

“Stoper oynamak forvet oynamaktan daha zor”

Uzun uzunluğundan dolayı yaş kümelerinde farkedildiğini lisana getiren Samet, futbola forvet olarak başladığını ve birinci hocası Kamil Aydın’ın stoper oynatmasıyla başladığını söyledi. Hocasına da çok şey borçlu olduğunu açık yüreklilikle söz eden Akaydın, stoper oynamanın forvet oynamaktan da daha sıkıntı olduğunu söyledi.

“İlle de Trabzonspor forması giymek istiyorum üzere bir durumum olmadı”

“İlle de Trabzonspor forması giymek istiyorum üzere bir durumum olmadı. Ben her vakit “Hayırlısı olsun derim” tabirlerini de kullanan Akaydın, Adana Demirspor’ a transferinin ise Lider Murat Sancak’ın onu çok istemesi sonucu transferinin gerçekleştiğini de belirtti.

Başkan Murat Sancak’ın “Herkesin ikinci ekibi olacağız” sözlerine de yer veren Samet, “Gerçekten öyleymiş üzere hissediyorum. Bu da alışılmış ki Mario Balotelli, Belhanda üzere oyuncuların gelmesiyle gerçekleşti. Grup da gerekeni yaptığı vakit geçen yılki başarımız ortaya çıktı. Üst üste galibiyetler aldık. Lige hoş bir giriş yaptık. Oynadığımız futbol da insanların gözüne güzel geliyor. Alışılmış bu da bizim farklılığımızı yansıtıyor. Liderimiz da herkes tarafından sevilen birisi. Bu da kulüp ve topluluk için ekstra bir katkı. Taraftarımızı söylemeye aslında gerek yok. Türkiye nasıl bir taraftara sahip olduğumuzu biliyor. Tüm bunlar da ekibi bir cazibe merkezine dönüştürüyor” dedi.

Ligde çekindiği hiçbir oyuncu yok

Süper Lig’de çekindiği hiçbir oyuncunun da olmadığını söyleyen Akaydın, beğendiği forvetleri de şöyle sıraladı: Cornelius, Mario Balotelli ve Assombalonga.

“Sadece futbola odaklanıyorum”

Futboldan diğer bir şeyi de düşünmediğini tabir eden Samet, “Zaten düşünmemek gerekiyor. Mesela maça mı çıkıyorsun? Yalnızca maçı hayal etmen, her şeyden uzaklaşman lâzım. Ben o denli yapıyorum. Maça bir gün kala her şeyle irtibatımı kesiyorum. Kimseyle konuşmuyorum, görüşmüyorum. Yalnızca futbola odaklanıyorum. Yeri geldiği vakit telefonumu bile kapatıyorum” tabirlerini kullandı.

Yerli-yabancı oyuncu konusu

Hep tartışma konusu olan yerli-yabancı oyuncu konusundaki tartışma hakkında da “Yerli ve yabancı ayrımı yapanlara tuhaf bakıyorum. Bence âlâ olan oynuyor. Yabancı oyuncu geldi diye yerli oyuncudan daha âlâ manasına gelmiyor. Bunu aşmamız lâzım” dedi.

“Montella deyince benim direkt “Baba” diyesim geliyor”

Adana Demirspor teknik yöneticisi Vincenzo Montella ile ortasındaki ilgiyi de sempatik bir lisanla anlatan Samet, Montella deyince benim direkt “Baba” diyesim geliyor. Açıkçası bana o kadar yakın. “Father” diye sesleniyorum, o da bana “Oğlum” diyor, şakalaşıyoruz. Onu inanılmaz seviyorum. Zira benim hayatıma futbol açısından farklı bir dokunuşu oldu. O geldikten sonra farklı bir Samet oldum. Olmaya da devam edeceğim. Hocam bana her vakit maça çıkmadan şöyle der; “Kendine hudut koyma, sende bu hudutları aşabilecek güç var.” Ben de onun bu söylediklerini aklımdan hiç çıkarmıyorum” tabirlerini kullandı.

Beşiktaş maçını unutamıyor

Son olarak unutamadığı maç sorusuna ise Samet, “Beşiktaş maçı tabiî… Geçtiğimiz dönem içeride oynadığımız maçta 83 ve 88’de peş peşe attığım gollerle 2-1 öne geçmiştik. Lakin attığım ikinci gol sayılmadı. Nasıl anlatayım, 1 ay boyunca uyuyamadım. İptal edilen o golün tesirinde kaldım. Hayallerime girdi. Spiker, “Gol olsaydı tahminen de torunlarına anlatacaktı” demişti ya… Sahiden tahminen de torunlarıma anlatacaktım fakat ben tekrar de anlatacağım. Zira hem ben hem de tüm Adana Demirspor taraftarları onu gol olarak kabul ettik. O anı hayatım boyunca asla unutmayacağım” dedi.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir