Sağlık Bakanlığı tartışmalı “sezaryan” videosundan vazgeçmiyor: Televizyonda yayınlanması planlanıyor, RTÜK değerlendirecek

Sağlık Bakanlığı’nın sezaryenin olağandışı olarak gösterildiği, bunun için fetüsün konuşturulduğu çok tartışılan “Anneciğim başardık” başlıklı görüntü RTÜK gündemine geliyor. Böylelikle görüntünün televizyonlarda zarurî olarak yayınlanması isteniyor.

Sağlık Bakanlığı 1-7 Ekim Normal Doğum Haftası kapsamında, Cumhurbaşkanlığı’nda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da iştirakiyle “Normal Doğum Hareket Planı Toplantısı” düzenlemişti.

Fetüs konuşturuldu, sezaryen anormalleştirildi: Sıhhat Bakanlığı’nın “normal doğum” görüntüsü reaksiyon çekti

Bakanlık, hafta ve hareket planı kapsamında toplumsal medya hesaplarında “Anneciğim Başardık” başlığı ile bir görüntü yayınlamıştı. Çok tartışılan görüntüde bir fetüs annesiyle konuşturulmuş, konuşma üzerinde sezaryenin olağandışı olduğu anlatılmıştı.

Videoda, “Normal doğum yapan anneler ile bebekleri ortasında birinci andan itibaren sağlıklı bir bağ kurulur. Anne emzirmeye çabucak başlayabilir ve günlük hayatına çok kısa vakitte dönebilir. Tıbbi olarak mecburilik olmadıkça doğal ve sağlıklı olan olağan doğumdur” mesajı verilmişti.

Kısa Dalga’dan Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre; Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü’nün evvel 3 Ekim’de toplumsal medya hesaplarında yayınladığı görüntüyü televizyonlarda da yayınlanması için RTÜK’e gönderdiği öğrenildi.

RTÜK’ün, Bakanlığın talebini bugünkü toplantıda değerlendirmesi bekleniyor. Böylelikle tartışılan görüntünün televizyonlarda zarurî olarak yayınlanması sağlanacak.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir