Kılıçdaroğlu-Özgür Özel farkı: New York ayrıntısı

CHP, ABD ziyaretlerinde New York’taki Türkevi’ni kullanma kararı aldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, artık otellere oda dışında bir rezervasyon yaptırmayacaklarını, toplantı ve görüşmelerde Türkevi’ni kullanacaklarını söyledi. Özel, “Bunu aktardığımızda oradaki vazifeli arkadaşlar da bundan memnun oldu. Dışişleri Bakanı üzerinden bu süreci yürüteceğiz” dedi.

Özgür Özel ve grubu, Türkevi’ne birinci ziyaretini de New York’ta yapılacak Sosyalist Enternasyonel toplantısı için ABD gezisi sırasında gerçekleştirecek. Özel, dün ABD’ye hareketinden evvel düzenlediği basın toplantısında, “ABD’de ben Türkevi’ne gideceğim. Sayın Büyükelçimiz ve BM Daimi Temsilcimizden randevu istedik. Dün gördüğüm kadarıyla oradaki diplomasi muhabirleri bu görüşme bu binada yapılacak diye haberleri geçiyorlardı televizyonlarda. Yalnız bizim o ziyaretlerimiz cuma gününe planlandı” dedi.

Özgür Özel’in açıklamalarından kimileri şöyle:

ERDOĞAN’IN BİR ÇAYINI İÇERDİM

Özel, New York’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir temasının olup olmayacağı sorusuna şu karşılığı verdi:

“Sayın Erdoğan ile tıpkı anda Türkevi’nde olmayacağız. Tahminen birkaç saatliğine, o orada açıklamasını yapıp ayrılacak. Ben gittiğimde orada olsaydı elbette bir ‘merhaba’ demek, bir çayını içmek en doğrusuydu. Dünyanın öbür ucunda Türkiye’nin Ana Muhalefet Lideri ile Cumhurbaşkanı ya da son seçimlerin birinci partisiyle ikinci partisinin birbirlerine hatır sormaması olacak iş değil, lakin gördüğüm kadarıyla Sayın Erdoğan’ın bir başka toplantıya katılmak üzere açıklamasını, konuşmasını yaptıktan sonra ayrılması mümkün. O yüzden o denli bir temas yok. Bundan kaçınmayız. Doğrusu odur. Siyasi adap.”

İMAMOĞLU KARARI ÇIKARSA ÇABUCAK DÖNERİM

– Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na olası siyasi yasak kararı ile ilgili bir soruyu da özetle şöyle cevapladı:

ÜÇÜMÜZ BULUŞACAĞIZ

“Hepimizi utandırır bu türlü bir karar. Tut ki biz ABD’deyken oldu. Tüm ihtimalleri değerlendirdik. En kısa vakitte geri döneriz. Mümkün olan en kısa mühlet içinde buraya dönmek o vakit boynumuzun borcu. O gün öbür bir gündür. Ben o denli bir güne uyanacağımızı düşünmüyorum. Türkiye’ye bu ayıbı bir daha yaşatacaklarını sanmıyorum. Önümüzdeki hafta ben döndükten sonra üçümüz (İmamoğlu, Yavaş) bir ortaya geleceğiz. Ortada bir kriz filan yok. Günü geldiğinde daima birlikte en hakikat kararı veririz. Bu konuda Ekrem Bey ile benim, Mansur Bey ile benim ya da Ekrem Bey ile Mansur Bey ortasında bir tenakuz, çelişki yok esasen. (Eski ÂLÂ Partili Yüksel Arslan’ın tweet’i) Yaptığı işin kabul edilebilir tarafı yok. Mansur Bey gönül bağını kesti, bizimle esasen siyasi bir bağı yok. Ben de ona o tweet’ini silmesini ve yapan bir tavra geçmesini tavsiye ederdim. Mansur Bey yaptı, o gereğini yapmak yerine öteki bir şey yaptı. Yolu açık olsun.”

KILIÇDAROĞLU REAKSİYON GÖRÜNTÜSÜ ÇEKMİŞTİ

CHP lideri Özgür Özel’in Türkevi ile ilgili yaptığı açıklamalar akıllara eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu getirdi. Kılıçdaroğlu, 2022 yılında ABD ziyareti sırasında New York’a gitmiş ve o vakit şimdi inşaat halindeki Türkevi önünde bir görüntü çekerek binaya reaksiyon göstermişti.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Burası New York, Manhattan. ABD’nin en değerli iş muhiti… Tanıdığım bir ailenin gökdelenine ‘hayırlı olsuna’ geldim. Erdoğan kim, anayasa, aile kim… Onunla ne aile konuşulur ne anayasa. Bu bahis kapanmıştır” diye seslenmişti.

İLGİLİ HABER:

Kılıçdaroğlu toplumsal medya hesabından paylaştığı görüntüde şu tabirleri kullandı:

“Duydum ki birileri senin siyasal rehinen kalsın diye benim yaptığım öneriyi yeniden kabul etmemiş yan çizmiş. Anayasa ile aileyi korumaktan bahsetmişsin. Şayet bir aile konuşulacaksa konuşulacak yer burası. Senin ailen burada. Burası New York’un en kıymetli yeri Manhattan. Bu da ailenin yaptırdığı gökdelen. Oğlunun kızına gönderdiği paralarla bu gökdelen yapıldı. Yapılmaya devam ediliyor. Sevgili Erdoğan aileyi konuşmak istiyorsan ve sahiden samimiysen gel buradan başlayalım”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir