Millî Eğitim Bakanlığı’ndan tartışmalı “tasarruf” kararı; Çankaya Belediyesi’nde verilen meslek edindirme kursları bu yıl açılmayacak

T24 Haber Merkezi

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın, tasarruf önlemleri gerekçesiyle Çankaya Halk Eğitim Merkezi tarafından belediyenin Çankaya Konutları’nda verilen meslek edindirme kurslarının bu yıl açılmayacağını bildirdiğini tabir ederek, “Millî Eğitim Bakanlığı yetkililerini bu tutumlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz” dedi. Güner, bu kursları belediyenin imkanlarıyla sürdüreceklerini belirtti.

Hüseyin Can Güner, yaptığı açıklamada, 20 yıldır Millî Eğitim Bakanlığı Çankaya Halk Eğitim Merkezi tarafından, Çankaya Belediyesi’nin Çankaya Konutları’nda meslek edindirme, hobi, şahsî gelişim kursları düzenlendiğini belirtti. Her yıl eylül ayı prestijiyle açılan kurslar için bu yıl yapılan görüşmelerin sonuçsuz kaldığını bildiren Güner, “Uzun süren görüşmeler sonunda Bakanlık tarafından tasarruf önlemleri kapsamında bu yıl kursların açılmayacağı belirtilmiştir” tabirini kullandı.

Güner, açıklamasında şunları kaydetti: 

“Her yıl eylül ayı prestijiyle kayıtları başlayan ve yıl uzunluğu iki periyot halinde Çankayalılara eğitim imkanı sunan kurslarımızı yurttaşlarımızın meslek edinmeleri, toplumsal manada desteklenmeleri açısından önemsiyor ve tasarrufun eğitimden yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle 2024-2025 periyodunda kursları tümüyle belediyemizin imkanlarıyla sürdüreceğimizi, Çankayalıları asla bu kurslardan yoksun bırakmayacağımızı belirtiliyor, Millî Eğitim Bakanlığı yetkililerini de bu tavırlarının gözden geçirmeye davet ediyoruz.”

Güner, kurslarla ilgili detaylı kayıt ve program takviminin ayrıyeten duyurulacağını belirtti. (ANKA)


Bol ödüllü ‘Hemme’nin Öldüğü Günlerden Biri’ sinemasının konusu ne?

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir