İşte partizanlık

CHP’nin Ankara’da düzenlediği Toplumsal Demokrat Belediyecilik Kurulu (SODEMBEK) toplantısında belediyelerin SGK’ya olan borçları ve haciz süreçleri birinci gündem unsuru oldu.

Toplantı, CHP Genel Lider Yardımcısı Gökan Zeybek koordinasyonunda parti genel merkezinde yapıldı. Türkiye genelinde 14’ü büyükşehir ve 6’sı ilçe belediye liderinin oluşturduğu 20 kişilik kurula, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Lideri Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve öteki büyükşehir, ilçe belediye liderleri katıldı.

AKP’li belediyelerin SGK borçları gayrimenkulleri karşılığında mahsup ediliyor ve borç kapatılıyorken, muhalefet belediyelerine ise bu imkan tanınmıyor.

CHP’li belediye liderleri “İktidarın maksadı bizi çalışamaz ve maaş ödeyemez hale getirmek. Yakında toplu iş kontratı süreci başlayacak. SGK borçları yapılandırılıp, belediyelere yeni kaynaklar sağlanmazsa maaş ödemekte zorlanırız’’ dediler.

‘FAİZLER SİLİNSİN’

Belediye liderleri, SGK’ya olan ve kimileri da AKP’li devirden kalan borçlar için bildirimde bulunulduğunu belirttiler ve iktidarın CHP’li belediyeleri ekonomik taraftan zayıf düşürmek istediğini vurguladılar. SGK borçlarının yapılandırılmaması ve belediyelere yeni kaynak sağlanamaması halinde birçok belediyenin maaş ödeyemez hale geleceği kaydedildi.

Başkanlar, “Belediye gelirleri azalırken, enflasyondan ötürü masraflar artıyor. SGK borçları yapılandırılmazsa belediyeler maaş ödemekte zorlanacak. Borçların faizleri de silinmeli’’ dediler. Toplantıda, CHP’nin gelecek ay yapacağı tüzük kurultayı, sokak hayvanları, lokal idarelerin çalışmaları ve sıkıntıları da konuşuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir