2 kadın evlerinde ölü bulundu, şüpheli 47 yıl sonra gözaltına alındı

Avustralya’nın Melbourne kentindeki konutlarında 1977 yılında meyyit bulunan Suzanne Armstrong ve Susan Bartlett’in cinayet şüphelisi, olaydan yaklaşık 50 yıl sonra İtalya’da gözaltına alındı. Victoria Eyalet Polisi, 65 yaşındaki kuşkulu erkeğin iadesini talep etti.

The Guardian gazetesinin haberine nazaran, Avustralya-Yunanistan ikili vatandaşı olan kuşkulu, Avustralya lokal saatiyle perşembe akşamı başşehir Roma’daki havalimanında gözaltına alındı. Armstrong ve Bartlet, Ocak 1977’de Collingwood’da kiraladıkları konutta, Armstrong’un 16 aylık çocuğu bir diğer odada uyuduğu sırada öldürülmüştü. Bayanların cansız vücudu, 13 Ocak’ta, son defa hayatta görüldükten üç gün sonra bulunmuştu. Çocuğun ise susuz kaldığı lakin rastgele öbür bir ziyan görmediği bildirilmişti.

1 MİLYON DOLAR ÖDÜL KONMUŞTU

Avustralya polisinin açıklamasına nazaran, 27 yaşındaki Armstrong ve 28 yaşındaki Bartlett, birden fazla sefer bıçaklanarak öldürülmüştü. Bu olay, onlarca yıl boyunca çözülememiş, yıllar içinde kitap ve podcast yayınlarına mevzu olmuştu. 2017 yılında cinayetin sorumlularının gözaltına alınmasına ve mahkum edilmesine yardımcı olabilecek yeni bilgi sahibi şahıslara 1 milyon dolar ödül verileceği açıklanmıştı. Komiser Shane Patton, kuşkulu erkeği tespit ettikten sonra yıllardır onu aradıklarını anlattı.

Yunanistan’da cinayet suçlaması için 20 yıllık bir vakit aşımı müddeti öngörüldüğünden kuşkulu erkek burada suçlama ile karşı karşıya kalmamıştı. Kuşkulu için Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılması sonrası İtalya makamları harekete geçerek şüpheliyi Roma’daki Leonardo Da Vinci Havalimanı’nda gözaltına aldı. Patton, soruşturmanın sürdüğünü lakin şüphelinin gözaltına alınmış olmasının değerli bir gelişme olduğunu söyledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir